ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΡΑΣΗΣ

Διαθέτοντας την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση ,εξειδίκευση και εξοπλισμό το κατάστημα ΟΠΤΙΚΩΝ του Μ.Φαρμακάκη προσφέρει λύσεις σε ασθενείς με χαμηλή όραση ή ακόμα και σε άτομα που απλά δεν αισθάνονται ότι βλέπουν επαρκώς μόνο με τα γυαλιά οράσεως.

Ανάλογα λοιπόν με την πάθηση και τις ανάγκες του κάθε ασθενούς φροντίζουμε για τη μέγιστη διόρθωση των οπτικών σφαλμάτων που προκύπτουν από τις εκφυλιστικές παθήσεις του οφθαλμού αλλά και θωρακίζουμε την προστασία των ματιών σας με τα κατάλληλα προϊόντα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Βοηθήματα χαμηλής όρασης

Πρόκειται για συστήματα συνήθως μεγεθυντικών φακών που βοηθάνε ασθενείς με παθήσεις της ωχράς κηλίδας. Τα μεγεθυντικά συστήματα αυτά χωρίζονται με τη σειρά τους σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τη χρήση που τα θέλουμε.
Υπάρχουν:
Βοηθήματα για την ανάγνωση και τις κοντινές εργασίες(απόσταση εργασίας 30-50 εκατοστά) που προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθύνσεων και μεγεθών καθώς και βοηθήματα για μεγαλύτερες αποστάσεις. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για αποστάσεις ενάμισι ως τριών μέτρων(πχ για τηλεόραση). Είναι αυτορυθμιζόμενα και βελτιώνουν την εικόνα χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής να μετακινείται πλησιέστερα ή μακρύτερα από το σημείο εστίασης.
Τέλος ,υπάρχουν βοηθήματα για μεγάλες αποστάσεις (τηλεσκοπικά) κατάλληλα για θέατρο, σινεμά ή γήπεδο.

Φίλτρα HGV

Τα φίλτρα HGV έχουν κατασκευαστεί για να απορροφούν πλήρως την μπλε και την υπεριώδη ακτινοβολία που είναι τα πιο επικίνδυνα φάσματα της ηλιακής ακτινοβολίας και ευθύνονται για αμφιβληστροειδικές αλλοιώσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες η μπλε ακτινοβολία εκπέμπεται και από τεχνητά μέσα, όπως τα μεγάλα φώτα του αυτοκινήτου,απο λαμπτήρες φθορισμού, εξοικονόμησης ενέργειας και φωτισμού αλογόνου. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε ασθενείς με εκφύλιση ωχράς κηλίδος, διαβήτη, μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, γλαύκωμα αλλά και άλλες παθήσεις του αμφιβληστροειδούς.
Διατίθενται σε διάφορα χρώματα και διαβάθμισεις πυκνότητας χρώματος(ανάλογα με την πάθηση και τη χρήση). Εκτός από την απορροφητικότητά τους συμβάλλουν στην οπτική απόδοση ,μέσω των ειδικών χρωματισμών τους ,αυξάνοντας το contrast και την αίσθηση βάθους. Οι φακοί αυτοί διατίθενται και για γυαλιά οράσεως.

Φακοί επαφής ειδικής κατασκευής

Οι φακοί επαφής ειδικής κατασκευής είναι εξειδικευμένα προϊόντα που απευθύνονται κυρίως σε ασθενείς με κερατοειδικές αλλοιώσεις (εκτασία κερατοειδούς, κερατόκωνο, θολερότητες κερατοειδούς κ.α), με μεγάλους αστιγματισμούς, μεγάλη μυωπία-υπερμετρωπία ή ανισομετρωπία. Τα προϊόντα αυτά απευθύνονται κυρίως στους παραπάνω ασθενείς ή αμέτρωπες που δεν επιτυγχάνουν επαρκώς καλή όραση με γυαλιά οράσεως.
Στις παραπάνω περιπτώσεις είθισται τα αποτελέσματα, με τους ειδικής κατασκευής φακούς επαφής, να είναι εντυπωσιακά ως προς την οπτική απόδοση αλλά και την άνεση, σε σχέση πάντα βέβαια με τα γυαλιά οράσεως.
Φυσικά διατίθενται και συμβατικοί φακοί επαφής σε μεγάλη ποικιλία τύπων και υλικών.


Στα ΟΠΤΙΚΑ Φαρμακάκη διαθέτουμε προϊόντα των πλέον επώνυμων και πρωτοποριακών εταιρειών του χώρου (ESCHENBACH, BAUSCH & LOMB, JOHNSON & JOHNSON, EYE-ART, ZEISS, ESSILOR κ.α) φροντίζοντας πάντα για την καλύτερη και αποδοτικότερη φροντίδα των ματιών σας,
τόσο ποιοτικά όσο και οικονομικά!